stapelen tot 50% korting! 

  • gratis verzending vanaf 39.99
  • betaal achteraf in de winkel & online
  • gratis ophalen in 1 van onze 220 winkels
  • 30 dagen retourtermijn
  • members: gratis verzending vanaf 39.99
  • betaal achteraf in de winkel & online
  • gratis ophalen in 1 van onze 220 winkels
  • 30 dagen retourtermijn
Terug naar overzicht

terStal is gewijd aan duurzaamheid en ethisch ondernemen,
waarbij we verschillende duurzame materialen en keurmerken gebruiken om deze toewijding te waarborgen.

Een actueel, verrassend aanbod en een gezond bedrijf in een prettige omgeving, dat is wat wij nastreven. We zijn hiermee gestart in 1902 en zijn van plan om nog lang relevant te blijven in en voor de samenleving. Als familiebedrijf zijn we no-nonsense low-cost en betrokken. Kwaliteit tegen een goede prijs vinden we belangrijk. Maar niet tegen elke prijs! Waarom? We willen graag dat toekomstige generaties ook kunnen genieten van het leven, de natuur en onze aarde. Daarom staat duurzaamheid steeds meer centraal in onze bedrijfsvoering en in onze samenwerkingen.

Amfori

Als lid van Amfori nemen we deel aan een bredere beweging voor duurzame handel en ethisch ondernemen. Dit partnerschap stelt ons in staat om samen te werken met andere bedrijven en stakeholders, waardoor we gezamenlijk duurzame oplossingen kunnen ontwikkelen en implementeren. Door betrokken te zijn bij Amfori, tonen we onze inzet voor het continu verbeteren van onze sociale en ecologische impact.

BSCI (Business Social Compliance Initiative)

Onze inzet voor ethisch ondernemen wordt onderstreept door ons BSCI-lidmaatschap. Dit keurmerk waarborgt dat onze kleding onder eerlijke arbeidsomstandigheden wordt geproduceerd, wat resulteert in een rechtvaardige en humane mode-industrie. We willen niet alleen hoogwaardige producten leveren, maar ook bijdragen aan de verbetering van arbeidsomstandigheden wereldwijd.

BCI (Better Cotton Initiative)

We zijn trots op het gebruik van BCI-gecertificeerd katoen, wat betekent dat het geteeld wordt met aandacht voor milieuvriendelijke landbouwpraktijken en sociale verantwoordelijkheid in de katoenindustrie. BCI biedt boeren trainingen om pesticiden en watergebruik te verminderen, waardoor we niet alleen de ecologische impact verminderen, maar ook bijdragen aan een eerlijke productieketen.

Oeko-Tex Standard

Dit certificaat garandeert dat onze kleding vrij is van schadelijke stoffen, waarmee we transparantie bieden en ons inzetten voor veilige en duurzame producten. Door te kiezen voor Oeko-Tex gecertificeerde materialen, maken we een bewuste keuze voor gezondheid en milieu.

GOTS (Global Organic Textile Standard)

Onze focus op ecologische duurzaamheid wordt ondersteund door het gebruik van GOTS-gecertificeerde materialen. Dit wereldwijd erkende keurmerk staat garant voor strenge ecologische en sociale normen in de textielproductieketen. Door GOTS-gecertificeerde stoffen te gebruiken, dragen we bij aan biologische landbouw, vermijden we schadelijke chemicaliën en zorgen we voor eerlijke arbeidsomstandigheden, waarmee we duurzaamheid integreren in elk aspect van ons productieproces.

EIM (Environmental Impact Measurement)

 In onze toewijding aan duurzame denimkleding maken we gebruik van de Environmental Impact Measurement (EIM) tool voor 'low impact washing'. Door geavanceerde technologieën en processen toe te passen, minimaliseren we de ecologische voetafdruk van onze denimproductie. Het gebruik van EIM weerspiegelt onze voortdurende inspanningen om milieu-impact te verminderen zonder concessies te doen aan kwaliteit en stijl. Door te kiezen voor 'low impact washing' onderstrepen we ons streven naar innovatie in duurzaamheid binnen de mode-industrie.

Gerecycled polyester en katoen

Als onderdeel van onze toewijding aan een circulaire economie integreren we gerecyclede materialen in onze kledingcollecties. Het gebruik van gerecycled polyester en katoen vermindert de behoefte aan nieuwe grondstoffen, minimaliseert afval en bevordert duurzaamheid. Door te kiezen voor gerecyclede vezels dragen we actief bij aan het verminderen van onze ecologische voetafdruk.


Bamboo Viscose

Als aanvulling op onze duurzame materialen integreren we ook bamboo viscose in onze kledinglijn. Bamboo viscose wordt verkregen uit duurzaam geteelde bamboeplanten die snel hernieuwbaar zijn en weinig water en pesticiden nodig hebben. Dit materiaal staat bekend om zijn zachtheid, ademend vermogen en natuurlijke antibacteriële eigenschappen. Door bamboo viscose te gebruiken, bieden we niet alleen comfortabele en luxueuze kleding, maar verminderen we ook onze ecologische voetafdruk door te kiezen voor een hernieuwbare en milieuvriendelijke grondstof.

 

Onze focus op deze diverse duurzame benaderingen en keuzes weerspiegelt onze toewijding om mode te creëren die niet alleen stijlvol is,

maar ook een positieve impact heeft op de wereld om ons heen.